Kiirusta pitää koulun kanssa näin niinkuin toukokuussa. Ensi viikolla on 5 koetta ja 5 eri erikoisalan näyttökokeet. Tekemistä on siis riittäny seminaarien ja muiden ohessa noihin valmistautuessa. Lisäksi minuun iski flunssa ja on sen myötä semmonen kiva viskibasso tuo ääni. Eilen luokkakaverit soitteli näyttötehtävistä ja mie vaa mörisin puhelimeen :). Käsityöt etenee etanan vauhtia joten puhunkin nyt sitten jostain ihan muusta ja esittelen kukkasia jotka meillä minua niin ilahduttaa kukinnallaan.


1563273.jpg

Aavistuksen huono kuva, mutta kuparilehti kukkii :)

Ajattelin kun noita haasteita toisinaan pukkaa niin kertoa nyt siitä kuinka meillä on ekoteko päivässä haasteeseen on suhtauduttu. Itse olen saanut biojätepuolen toimimaan. Kaikki biopussit taittelen itse sanomalehdistä. Kartonki pakkaukset olen keränny talteen ja vienyt oikeallle paikalleen. Tätä en kovin hyvin hoitanut ennen tätä haastetta. Mieskin on alkanut keräämään kartonki pakkaukset talteen. Myös ne peltipurkit on nyt tullut kerättyä talteen ja viety pois aina kun vain mennään sinne suuntaan mihin ne voidaan palauttaa. Tämä on minusta se ärsyttävin kun näille ei tässä kodin lähellä ole palautuspaikkaa. Uskoisin jos tähän asiaan panostettaisiin ja tänne meidänkin lähiöön keräyspiste laitettaisiin, saataisiin paljon enemmän keräysmetallia kiertoon. Nythän niitä saa bongailla pitkin kadun varsia ja sekajätteestä.

1563275.jpg

Isoposliinin kukka kukkii.

Edelleen meillä kestoillaan minun toimestani. Lehdet menee lehtikeräykseen. Käytän kierrätyskankaita ja lankoja. Paperiaskartelussakin pyrin hyödyntämään kierrätysamteriaaleja samoin kuin muissakin askartelussa. Voisin sanoa että pidän tästä aina vain enemmän. Koen että tämä on se minun keinoni tehdä jotain tämän maailman hyväksi. Vaikka olenkin vain pieni ihminen teen osani. Ihana kesä ja liikunnan lisääminen. Kuulisin myös mielelläni muilta kuinka haaste on onnistunut vai onko kenties tullut takapakkeja. Lisä vinkit ovat myös tervetulleita :)

1563265.jpg

Maatiaisamaryllis teki kauniin kukkasen :)

Sinin blogissa oli haasteosallistua tähän kyselyyn. Minun oma tulokseni on seuraava:

Keräsit 26 puhdasta vesipisaraa 50:stä.

Olet itämeriystävällisempi kuin 55 prosenttia testin tehneistä. Testaajista 45 prosenttia on itämeriystävällisempiä kuin sinä.

Olet yhtä valmis kuin keskimäärin muutkin toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta

Tiedät Itämerestä jonkin verran. Tiedät Itämerestä vähemmän kuin muut testaajat keskimäärin.

Teet Itämeren kannalta hyviä valintoja arjessasi. Kun tarjolla on ympäristöystävällinen vaihtoehto, valitset sen mielelläsi. Olet ottanut selvää siitä, millaisista teoista on luonnolle hyötyä. Pienellä lisävaivalla Itämeri kiittää sinua vieläkin enemmän. Voisit esimerkiksi:

Suosia lähellä tuotettua ruokaa.

Valita lautasellesi useammin luomutuotteita.

Katsoa, että tuotteessa on ympäristömerkki. Erilaisiin ympäristömerkkeihin voit tutustua Kuluttajaviraston Eko-ostajan oppaassa.

Jättää villinä kasvavan vyöhykkeen kasvimaan ja ojan väliin.

Vaihtaa hehkulamput säästölamppuihin.

Käyttää pesuaineita, joissa on joutsenmerkki.

Olihan siinäkin asioita joita voin tehdä asian hyväksi :)

Toivon että jokainen joka ei tuota ole tehnyt niin kävisi tekemässä. Pieni teko suuri ilo!

1563270.jpg

Santtukin kukkii :) Lisäksi kukki myös apostolinmiekka mutta en ehtinyt kukasta kuvaa ottaa. Toivotaan että joskus sen saisin. Oikein hauskaa viikonloppua kaikille :)