Osallistuin ja tässä on säännöt tännekkin. Ekaa kertaa teen tällaista joten toivon että rohkeast ilähdette mukaan:
  • Lupaan neuloa, virkata, mineillä tai ommella jotain mukavaa kolmelle ensimmäiselle, jotka jättävät kommentin tähän viestiin.
  • Lahjan saat jossain vaiheessa seuraavan 12 kuukauden aikana. Kuitenkin viimeistään elokuussa 2009.
  • Annat hyvän kiertää (pay it forward) edelleen omassa blogissasi.
Kun jätät kommenttisi kerro millä tyylillä tahtoisit minun tekevän sinulle jotain. Nyt siis mahdollisuus myös nukkekoti ihmisille. Ptiää ottaa itseä nikasta kiinni noiden omien minien kanssa muutenkin. Toivottavasti saadaan porukka kokoon.

Sitten suosittelen että kaikki vierailee Ullassa ja kurkkaa mikäs se on oma horoskooppi. Minä edustan leijonaa :)

LEIJONA (24.7.-23.8.)

Rakastat haasteita, mutta masennut helposti kun neule ei edistykään suunnitelmiesi mukaan ja hylkäät sen herkästi UFOksi ja aloitat uuden mielenkiintoisemman neuleen. Sinulla on useita keskeneräisiä neuleita ja neulot niitä kaikkia yhtaikaa. Kokeilet mielelläsi uusia neulepintoja, mutta pitsineuleet ovat heikkoutesi. Neulot mielelläsi kauniita, mutta et niin käytännöllisiä neuleita. Kuinka monta pitsihuivia ihminen todella tarvitsee? Rakastat luksuslankoja ja sorrut usein ostamaan lankaa, vaikka et sitä tarvitsisikaan. Osallistut lankahamsterikisaan joka vuosi, menestymättä.

Lempilankasi: Aidot luonnonmateriaalit, mahdollisimman kalliit langat.

Aika paljon tuossa pitää paikkaansa. On ollut yötöitä ja rytmit menee sekaisin tällä likalla aina totaalisesti niistä. No vietin paljon aikaa yksin osastolla joten minulla oli fiksuna tyttönä puikot mukana ja sain valmiiksi yhdet sukat ja ET-laukkukino n edennyt mukavasti.
1767888.jpg
Tein parista jämä langasta välipäivien unen pökkyrässä tuollaisen peiton, mutta se on liian pieni siihen tarkoitukseen johon sen alunperin ajattelin niin tyttö sanoi että hän tahtoo sen nukelle. Menee siis hyvään tarkoitukseen joka tapauksessa.

Minullahan on siis pakkoneuloosi, joka tarkoittaa seuraavaa:

"Pakkoneuloosi on pakko-oireisesta neulomisvimmasta käytetty nimitys. Pakkoneuloosin oireita ovat lähes jatkuva ja katkeamaton neulominen eri vuorokauden aikoina, missä hyvänsä (junassa, luennolla, TV:n äärellä, työpaikan kokouksissa)sekä taukoamaton lankoihin ja neulesiin keskittyvä ajattelu. Henkilö itsekin käsittää vimmaisen villasukkien, pipojen, toppien, huivien, neuleiden ym. kutomisen mielettömiksi lankojen nykyhinnoilla ja odotettavissa olevan eliniän rajoituksilla, mutta ei kykene kuitenkaan lopettamaan neulomista. Neulomisen lopettamisyritykset voivat jopa saada aikaan ahdistusta ja pahentaa neuloosia. Jopa lyhyet, olosuhteiden aiheuttamat tauot (esimerkiksi jännetupin tulehdus) neulomisessa saattavat aiheuttaa hallitsemattoman pakkovirkkuloosin puhkeamisen neuloottisella henkilöllä. Pakkoneuloosin syitä ei tarkaan tiedetä. Neuloosia esiintyy kuitenkin usein saman suvun naisissa, joten tila saatta olla jossain määrin perinnöllinen tai tarttuva. Tilaa tavataan hyvin harvoin miessukupuolen edustajilla ainakaan neuloosiin asti edenneenä, joten miehiset sukuelimet suojannevat henkilöä pakkoneuloositartunnalta. Pakkoneuloosia ei voida hoitaa (vrt. tilan paheneminen), joten neuloottisen henkilön ympäristön tulee suhtautua tilaan ymmärryksellä ja tarjota kaikki käytettävissä oleva tukensa pakkoneuloottiselle henkilölle."

Mutta tässä eilen tein myös toisen diagnoosin itsestäni. Lumikide oli tehnyt selityksen sille:

Wikipediaa mukaellen by Lumikide

Virkkuumania on häiriötila, joka ilmenee aktiviteetin voimakkaana kohoamisena. Virkkaaja tuntee osaavansa kaiken hyvin ja otaksuu kykenevänsä virkkaamaan mitä tahansa koristeperhosesta riippumattoon. Ajatustoiminta on kiihtynyt ja tämä ilmenee nopeana virkkuutöiden vaihteluna ja uusien projektien aloittamisena ennen vanhojen päättelemistä.

Maanisilla henkilöillä esiintyy nopeaa ajatuksenrientoa, yliaktiivisuutta, huolimattomuutta ja vähäistä unentarpeen tunnetta. Virkkaaja saattaa olla ylenmääräisen optimistinen kyvyistään saada aikaan ja ehtiä valmistaa virkkuutöitään, eikä välttämättä kykene toimimaan oman etunsa mukaan. Tällöin tila on hoidettava menemällä lankakauppaan, sillä sen on huomattu parantavan pahimmatkin oireet.

Virkkuumania on ongelma ja häiriö, mutta virkkaajan kannalta huomattavasti helpompi kestää kuin pakkoneuloosi. Maanisia tiloja voi esiintyä myös käsityölehtien lukemisen sivuvaikutuksena tai ostosmatkojen yhteydessä. Myös vieroitusoireet voivat näkyä maanisena tilana.

Virkkuumania voi aiheuttaa ohjeseurannan tarkkaavaisuuden alentumia ja työn päättelyn viivästymiä sekä heräteostoksia. Siihen liittyy usein myös valinnanvaikeuksia. Virkkuumaniassa rahavajeen vaikutus on kaksisuuntainen. Se aiheuttaa lankavajetta, joka puolestaan lisää maniaa, joka ilmenee yltiöpäisenä virkkaamisena ja haastavien töiden tekemisenä. Siten myös langanpuute voi aiheuttaa virkkuumaniaa.

Virkkuumanian oireita ovat lankalämpö, koukkukuume ja hamstraushimo. Nykyisin maniavirus on levinnyt huolestuttavasti nuorisoon, pääasiassa poikiin, jotka istuvat päivät pitkät koukku kädessä pipoja virkaten unohtaen vallan liikunnan riemun erilaisten lautojensa kanssa. Myös tyttölapsia on löydetty virkkaamasta koko kulmakunnan nuorisolle känny- ja kamerapussukoita, ponchoja, huiveja ja laukkuja.

Virkkuumaniavirusta vastaan ei ole vielä löydetty rokotetta.


Nyt takaisin puikkojen ja koukkujen ääreen...