Kerään tähän talteen koulun blogin kirjoitukset. Kouluhan loppuu josksu ja niin loppuu silloin tuon blogin pitäminenkin. En vain tahdo heittää hukkaan niitäkään ajatuksia.

harjoituksia ja opinnäytetyötä

Thursday, October 9th, 2008

Talvi tulee. Tänä aamuna oli meillä ensimmäisen kerran Savonlinnassa maa jäinen ja järven pinta kauniisti huurteinen. Harmitti suunnattomasti kun puistokadulla katselin järveä ja odotin kirjaston avautumista ,eikä kamera tänään ollut mukaan eksynyt. Eilen meillä oli tehohoidon harjoitukset ja kyllä vain sitä näytettiin jopa ihan ammattilaisilta. Mukavia nuo käyttännön harjoitukset kyllä ovat. Niissä oppii paljon ja sitä koheltamista on kivempi tehhä koulussa omien kavereiden kesken kuin sit työelämässä. Kantapään kautta sitä oppii parhaiten :)

Tänään oli sitten vapaapäivä joten kaverini kanssa mentiin aamulla jo kirjastoon ahkerina tekee opparii. No ei se sit oikein luistanu joten luovutettiin ajoissa, otettiin kirjat lainaan ja nyt pitäs alkaa sit näiden läksyjen tekoon. Jos tuossa ruoan vääntäs ja sit ottas itteensä niskasta kiinni heittäs puikot nurkkaan ja ottas kirjan käteen. Saatoit jo arvata harrastan neulomista :)

Katja

Sateinen lokakuun alku Savolinnassa

Friday, October 3rd, 2008

Niin se syksy vain tekee tuloaan. Jokainen muistaa varmaan sanonnan tunnollinen opiskelija sairastaa vain lomalla. No niin se on ollut täälläkin. Viime viikonloppuna alkoi järkyttävä flunssa, joka tosin ei ole parantunut vielä vaan olen ollut koulussa joka päivä ja vielä myöhään. Meillä oli kuluneella viikolla anestesialääkärin luentoja enkä pitänyt kovin järkevänä olla poissa sieltä. Sitten eilen meillä oli työikäisille ihmisille erilaisia terveysmittauksia, omakin hemppa tuli mitattua ja joo- o, rautalisä ois tarpeen.

Tämän päivän teen töitä kotoa käsin. Opinnäytetyöhön pitäisi vähän alkaa perehtyä lisää ja etsiä tilastotietoja. Laitoimme tosin eilen suunnitelmaa opettajalle luettavaksi. Mielenkiinnolla odotellaan palautetta. Viikonloppuna aion kyllä keskittyä itseni parantamiseen. Palaillaan taas :) toivottavasti terveemmissä merkeissä.

Keskiviikko

Wednesday, September 24th, 2008

Alkuviikko on vierähtänyt lähinnä opinnäytetyön parissa. Hyvin se eteneekin mutta koko ajan tuntuu että lisää tehtävää vaan tulee. Millaistakohan opusta tässä oikein väännetään.

Aloittavat opiskelijat ovat olleet kuluneilla viikoilla millon minkäkinlaisissa jutuissa ja myö konkarit on katseltu vierestä. Mietitty vain että 2,5 vuotta opintoja takana 1.5 edessä ja kun opinnot aloitti niin tuntui että ei tästä kyllä taija hengissä selvitä. Toisin on kuitenkin käynyt, vielä henki kulkee. Opittu on matkan varrella paljon ja uusia ystäviä on tullut. Meillähän oli kampuksen vaihtokin täällä Savonlinnassa 2006 syksyllä kun keskustaan valmistui meille uuden uutukaiset tilat samaan paikkaan jossa muutkin mikkelin ammattikorkeakoululaiset opiskelee. Se on helpottanut yhteisten projektien toteuttamista ja tuonut muutenkin väriä opiskeluun. Kaikki tarvittavat kuten kirjasto, kirjakaupat, ulkoilumahdollisuudet ja uimahalli ovat lähellä. Joskus jos tuntuu että nyt alkaa pää täyttyä näistä hommista eikä mistään enää mitään tajua voi ottaa aikalisän ja mennä vaikka kävelemään satamaan.

Pitäs tässä varmaan vielä iltapuhteena vääntää paria ryhmätyötä :) ens viikolla on sen verran kaikkee ohjelmaa et nyt kun on fiksu niin ennakoi ja tekee jotain alta pois. Mukavaa kuluvaa viikkoa kaikille eilisestä surullisesta päivästä huolimatta.

-Katja-

Torstai ilta Savonlinnassa

Thursday, September 18th, 2008

Se alkaa viikko olla voiton puolella. Huomenna ei ole opetusta eikä ollut tänäänkään. Olin reippaana tyttönä tekemässä opinnäytetyötä kirjastossamme puistokadulla. Siellä on mukava tehdä koulutehtäviä kun on kaikki aineisto käsillä ja pieniä ryhmätyö tilojakin löytyy. Sinne kun vaa veis kahvin keittimen ni mikäs se ois ollessa vaikka koko päivä. No itseasiassa siinähän on alakerrassa kahvila josta tänäänkin tuli kahvit haettua kun alkoi tuntua että ajatus ei kulje enää yhtään. Huomenna ei mennä tekemään työtä koululle tai kirjastoon vaan otettiin parini kanssa vähän lukemista kotiin mukaan ja muutamat asiat pitäs kanssa selvittää. Homma jatkuu siis maanantaina pakollisten tuntien jälkeen, jotka nekin ovat ryhmätyötä.

Eilen olin paikallisen Allergia ja astmayhdityksen kokouksessa ja sovimme että pidän yleisöluennon lokakuussa syyskokouksen yhteydessä. Ihan mukava kokeilla tällaistakin. Tosin nyt pitää alkaa tekemään sitten sitä luentoa. Kotisivujakin yhditykselle olen tehnyt ja niiden päivittelyäkin hoitelen. Osa näistä tekemisistä meneekin kouluhommiin :) Sain yhdistyksen kautta mm. mahdollisuuden osallistua Savonlinnan astmapäiville ja viime keväänä suolahuone luentoakin tuli käytyä kuuntelemassa. Näitäkin kannattaa hyödyntää vapaastivalittavissa opinnoissa ja minusta se on mukavaa kun tällainen hieno mahdollisuus olemassa.

Mutta nyt sitten tekemään jotain noista hommista pois alta niin ei jää kaikki sitten sunnuntai illalle :) mukavaa viikonloppua kaikille.

-Katja-

Tiistai

Tuesday, September 16th, 2008

Niin se aika lipuu koulussakin päivä päivältä eteenpäin. Meillä on menossa tällä hetkellä vain muutama kurssi. Osin tämä selitty vaihtoehtoisilla opinnoilla, joten kaikilla ei ole kaikkea vaan jokainen on  voinut valita kursseja oman mieltymyksen mukaan. Minulla on vaihtoehtoisena operatiivinen ja tehohoitotyö joka on ainoa kolmasta vaihtoehtoisesta kurssista joka on menossa tällä hetkellä. Pakollisista opinnoista meillä on sitten menossa luovuudesta terveyttä. Mielenkiintoisia kursseja kumpikin ja näillä saakin jo iltojakin täytettyä jos tuntuu tarpeelliselta miettiä koulu hommia kotonakin. Mukavaa vaihteeksi näinkin että on väljempää. Tosin nämäkin vapaat ja hyppytunnit saa käytettyä opinnäytetyöhön, varsinkin jos tässä meinaa keväällä valmistuakkin. Mie palailen taas asiaan, nyt pitää lähtee ettii vaatteita on nähkääs noita opiskelija edustajan tehtäviä  huomenna ja ei taija viittii verkkareissa sinne mennä :)

Kommentoida saa ja se ois jopa mukavaakin lukea mielipiteitä. Lisäksi saa kysyä, vastaan parhaan taitoni mukaan.  Loppuviikkoon siis.

Katja

Sunnuntai

Sunday, September 14th, 2008

Heippa vaan kaikille ja tervetuloa lukemaan siitä kuinka hoitotyön opiskelijan arki sujuu :)

Voisin näin alkuun vaikka kertoa kuinka päädyin kaksi ja puoli vuotta sitten aloittamaan koulun Mikkelin ammattikorkea koulussa, Savonlinnassa.

Haku hoitotyön koulutusohjelmaan oli siis syksyllä. Olin jo keväällä miettinyt mitä alkaisin tehdä. Olin ollut silloin kotona pienen tyttöni kanssa ja oli jo aika miettiä tulevaa. Ystäväni opiskeli terveydenhoitajaksi ja oli ehdottomasti sitä mieltä että se olisi minun juttuni. Olin aiemmin opiskellut jo kaksi ammattia ja niistä huolimatta koulun penkille lähtö tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Niinpä sitten aikani miettittyä tuli syksyn yhteishaussa laitettua haku päälle. Pääsykokeisiin pääsin ja se tuntui tosi hyvältä. Kaikki meni hyvin ja pääsin opiskelemaan tähän ihmisläheiseen ammattiin.

Tähän asti kaikki on mennyt hienosti. Rankkaa on välillä ollut, kun on myös muuta elämää kuin koulu. Kaikki on kuitenkin tullut tähän saakka hoidettua kunnialla läpi ja saan olla tyytyväinen itseeni. Työharjoittelut ovat näyttäneet minulle että oikealla alalla ollaan. Olen myös saanut huomata että vaikka se ensimmäinen harjoittelu ei ole sitä mitä olet ajatellut niin jokaiselle löytyy kyllä jotakin. On vain katsottava tulevaan ja pidettävä mielessä oma päämäärä ja se minkä vuoksi sitä tulikaan lähdettyä opiskelemaan.

Mukavaa alkanutta syksyä kaikille