on taas tullut vastaan. Kuten tämä. Mielenkiintoista, pakko myöntää. Meillä on kestoiltu kuitenkin Jonnan kanssa ja itekkii kestoilen.Ensimmäisen kerran luin tästä täältä. Odotan mielenkiinnolla tutkimuksia lisää tähän aiheeseen liittyen. täällä on todettu: CONCLUSIONS.Analysis of the results of comparisons between cloth and paperdiapers showed no significant difference in the frequency (F= .380, P < .535) or the intensity of fecal contaminationin child day care centers.


Täällä taas on keskustelua aiheesta. Itse en näin vähien tutkimusten perusteella osaa sanoa onko päätös väärä. Uskon että ongelmia isossa ryhmässä on enemmän kuin kotikäytössä, mutta asiaan on varmasti tarjolla hyviäkin parannus ehdotuksia ja vanhemmat uskoakseni ovat valmiita myös uhraamaan omaa rahaa kunnollisiin säilytysastioihin tarhaan. Eikös se helpoiten kävisi jos jokainen kestoileva toisi oman astian. Ja se että vaippojan kanssa toimitaan oikein vähentää kyllä hajuhaittaa.Täällä on kirjoitettu että Turun kaupungilla ei ole riittävästi tietoa kestovaippojen käytöstä. Kyllähän sekin  varmasti osittain on totta kyse on kuitenkin varmasti siitä että riittävää näyttöä ja koulutusta asiaan ei ole. Kestovaipathan ovat nyt kasvava ilmiö ja sen myötä on näitä kyseisiä ilmiöitä vaippojen käyttöön liittyen tullut. Lisätietoja kestovaipoista tarjoaa kestovaippayhdistys ja jos joku tahtoo allekirjoittaa adressin jotta Turku purkaisi määräyksensä niin se löytyy täältä. Mie jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tästä kaikesta seuraa. Ouluhan oli tätä samaa asiaa pohtinut jo ennen Turkua, mutta oli päättänyt että vanhemmilla on oikeus valita. Luulen kuitenkin että tämä kaikki ei jää tähän.

Sitten asiasta toisenlaisiin. Mie oon taas iltojen pimetessä innostunut erilaisista tempauksista. Jo ajat sitten ilmottauduin mukaan tähän:

1985946.jpg

Sain jo vaihtoparinkin ja nyt pitäs kuumeisesti miettii mitä kaverille keksii. Pitää mennä kohta luuraamaan Ketunpesään jos tulis vaikka hyviä ideoita. Tosin oon nyt kuolussa et saa nähhä ehtiikö mitä tekee :)

Jonna on taas mukana lasten vaihdoissa aihe on:

1985944.jpg

Ootellaan kelle paketti lähtee ni pääsee sit miettii mitä sinne laitetaan :) Jonna tykkäs viimex tästä kovasti ja odottaa nytkin milloin saa paketin.

Ilmottauduin mukaan tänne:

1985945.jpg

Kuten huomaatte oon taas mukana monessa. Tuo lapashomma voi olla hyvä silleen et vois vaikka lahjoja saaha aikasex....Pitää vielä tutkailla oisko muualla inspiroivia tempauksia. Tulee sit ainakii jotain tehtyy...

Oon vähän koettanu askarrellakkii:


1985949.jpg

onpas huono kuva. Yhden noista on Jonna tehny. Tykkäs hänkin tästä puuhasta. Ohje on täältä. Idean löysin alunperin Oikein nurin sekaisin- blogista. Tässä vielä lähikuva:

1985948.jpg

Vaatii meikäläiseltä lisää harjotusta. Jos vaikka vielä jostain noita lehtii löytys :) Pitää kotiin lähtiessä kahtoo koulunpiha ku täällä on noita vaahteroita ja yhessä on ainakii vielä lehtiä.

Kävin kaupungilla nopsaa eilen ja löäysin vähän lahjuksii sinne sun tänne ja Jonnalle ostin askarteluhommaa.

 1985947.jpg

Pääsee sit joku päivä tekee. Jonnalla on tällä viikolla työpajoja tarhassa joka päivä on painantaa hiekkamaalausta savihommii yms. Odotan mielenkiinnolla mitä tyttö saa aikaan.

Nyt on kuitenkin pakko taas mennä joten jutut jatkuu myöhemmin.